Deser lodowy semifreddo o mocnym smaku espresso.
Zaskocz rodzinę i znajomych i przygotuj domowe chałwowe lody. Deser idealny na upały. Ciebie zachwyci prostotą wykonania, a Twoich gości wybornym smakiem. Pamiętaj o wysokiej jakości składnikach – to w...
Przepis na wielkanocny żur polski.
Prawdziwa rozpusta na Tłusty Czwartek. Wypróbuj przepis, którym zachwycisz wszystkich serwując domowe pączki o niesamowitym smaku i wyglądzie. Smak i sztuka na talerzu.
Upiecz pierniczki idealne z naszym przepisem i spraw, że staną się małymi dziełami sztuki. Dekoracja pierniczków sprawi, że poczujesz świąteczny nastrój.
Aromatyczna, aksamitna i bogata w wiele dobroczynnych składników odżywczych i witamin zupa dyniowa z jarmużem i sezamem. Niezastąpiona w sezonie jesienno – zimowym wzmocni i ogrzeje nasz organizm. Gotowa w...
Chałwę nie tylko można zjadać jak ciasteczka, chałwa świetnie nadaje się także do przygotowywania wielu deserów. Jeśli chcecie zachwycić swoich gości przepysznym deserem na bazie chałwy, polecamy nasz mus chałwowy.
Nasz sernik z białą czekoladą nazwaliśmy najlepszy, ponieważ zanim powstał spróbowaliśmy mnóstwo innych i robiliśmy wiele prób, aby przepis dopracować do perfekcji. Z pełną odpowiedzialnością możemy stwierdzić, że jest to...
Przygotowanie deseru z bezami, serkiem mascarpone i owocami nie zajmie Wam więcej niż kilka minut. Deser jest idealny na wizytę nieoczekiwanych gości, gdyż jego przygotowanie zajmuje kilka chwil. Jest przy...
Pyszna, zimna i orzeźwiająca, w sam raz na upały – cold brew pozwala uzyskać zupełnie nowe doznania smaku kawy. Dzięki parzeniu kawy na zimno pozbywamy się goryczki i kwasowości. Kawa...
Poniższym przepisem podzieliła się z nami Diana, która podczas swojego gap year w Kalifornii znalazła najlepsze brownie w San Francisco w słynnej Tartine Bakery. Jako miłośniczka czekolady i brownie spróbowała...
Kiedy zapytaliśmy Jagodę czyli Blueberrythings (link do rozmowy tutaj) o ulubiony deser, błyskawicznie wskazała czekoladową chmurę Nigelli Lawson. Dostaliśmy przepis, który znajdziecie pod spodem.
Krewetki zapiekane w winie. Idealne danie na przystawkę lu przekąskę. Najlepiej smakują, gdy są zapiekane w pancerzykach, a nie obrane.