Twój koszyk

Brak produktów w koszyku.

Loft Kulinarny

Domowe lody chałwowe

Najwyższej jakości składniki i ręczne wykonanie, to gwarancja wyśmienitego smaku. Przygotuj samodzielnie najlepsze lody chałwowe.

Domowe lody chałwowe
Autor: Loft Kulinarny

Czas przygotowania: 15 minut + ok 8 godzin na zamrożenie lodów

liczba porcji: 0,5 litra lodów

typ posiłku: deser

Lista składników:
  • Chałwa 200g
  • Śmietana 30% 500 ml
  • Mleko 250 ml
  • Cukier 1 łyżka (opcjonalnie)
  • Biała lub gorzka czekolada do dekoracji
Lista kroków przygotowania:

Ubij śmietanę wcześniej dobrze schłodzoną. Pokrusz chałwę i dodaj do śmietany. Ubij razem na jednolitą masę. Dodaj mleko. Jeśli chcesz możesz dosłodzić całość 1 łyżką cukru. Wymieszaj dobrze całość.

Gotową masę przełóż do przygotowanego pojemnika. Przykryj i wstaw do zamrażarki.

Gdy całość zamarznie lody są gotowe.

Gotowe porcje lodów możesz oprószyć pokruszonymi kawałkami chałwy, białą lub gorzką czekoladą.

Smacznego!

Wybierz wysokiej klasy rzemieślniczą chałwę

0 komentarzy