Lista kroków przygotowania:
Ustaw piekarnik na opcję grillowania.
Do żaroodpornej formy wysmarowanej olejem orzechowym wkładamy ser kozi.
Oba kawałki sera skrapiamy miodem i posypujemy uprażonymi wcześniej orzechami.
Oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Grillujemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 minut na piękny złoty kolor.
W trakcie grillowania serków mieszamy w misce sok z połowy cytryny, wyciśnięty czosnek, ocet i musztardę. Delikatnie ubijając całość dodajemy powoli olej orzechowy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym pieprzem.
Gruszkę kroimy na bardzo cienkie plasterki.
Mieszankę sałat mieszamy z plastrami gruszki i sosem.
Podajemy razem z ciepłym serem i tostem lub podpieczona bagietką.
Smacznego!
0 komentarzy