Loft Kulinarny logo

Krewetki zapiekane w winie.

Idealne danie na przystawkę lub przekąskę.

Krewetki pieczone w winie Loft Kulinarny
Autor: Patrik Kay

Czas przygotowania: 25 minut

liczba porcji: 2 porcje

typ posiłku: przystawka

Lista składników:

  • Krewetki 500g
  • 75g masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki wina białego
  • zielona pietruszka

Pamiętaj, że krewetki w pancerzach smakują znacznie lepiej niż krewetki obrane.

Lista kroków przygotowania:

  • Do żaroodpornego naczynia wkładamy krewetki całe w pancerzykach.
  • Dodajemy masło, zalewamy winem, czosnek przeciśnięty przez praskę, trochę pieprzu i soli.
  • Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 8-10 minut. Temperatura: 180°C.
  • Po wyjęciu dodajemy pokrojoną zieloną pietruszkę.
  • Idealnie smakuje ze świeżą bagietką, którą możemy maczać w sosie.

0 komentarzy

Pin It on Pinterest

Share This