Elementy 0

Twój koszyk

Brak produktów w koszyku.

Loft Kulinarny

Kawowe Semifreddo

Idealny na gorące dni mocno kawowy deser.

Autor: Loft Kulinarny

Czas przygotowania: 30 minut + 3 godzin na chłodzenie w zamrażalce

liczba porcji: 8

typ posiłku: deser

Lista składników:

Śmietanka 36% – 300ml

Serek mascarpone – 250g

Cukier – 50g

Kawa espresso – 3 filiżanki

Gorzka czekolada – 100g

 

Lista kroków przygotowania:

Schłodź przygotowaną kawę espresso.

Serek mascarpone utrzyj z cukrem.

Dodaj zimną kawę espresso i wymieszaj.

Ubitą na sztywno śmietankę dodaj do masy serka z kawą.

Posiekaj gorzką czekoladę na drobno.

Przygotuj formę, najlepiej do keksu i wyłóż papierem. Połowę kremu wlej do foremki i zasyp posiekaną czekoladą.

Dołóż pozostałą warstwę kremu i udekoruj pozostałą czekoladą.

Przykryj foremkę i umieść w zamrażalce na min. 3 godziny.

Zamrożony deser podawaj pokrojony w plastry.

Smacznego!

Kawa do espresso

kawa ziarnista Premium Blend - najlepsza kawa do ekspresu

Rzemieślnicza gorzka czekolada

Koneserska Czekolada Gorzka 70% Ekwador Loft Kulinarny

0 komentarzy

Pin It on Pinterest

Share This