Logo Loft Kulinarny
kategoria artykułów "smak" Loft Kulinarny

Z wizytą na pasiece

Skąd pochodzi miód Loft Kulinarny? Jak wyglądają pasieki z którymi współpracujemy? Ile pszczół liczy jedna rodzina pszczela? Zapraszamy do jednej z naszych pasiek.
04.05.2023
Autor: Loft Kulinarny

Pasieka z której pochodzi miód Loft Kulinarny znajduje się w okolicach Baranowa i Nałęczowa, Pradoliny rzeki Wieprz w województwie lubelskim. 

Obecnie posiadamy 50 uli czyli rodzin pszczelich. Jedna rodzina pszczela to ok 60 tyś pszczół. Wszystkimi rodzinami pszczelimy opiekują się doświadczeni pszczelarze dla których praca z pszczołami to ogromna pasja. Pan Tomasz i Pan Ryszard zajmują się pszczołami już ponad 30 lat. 

Kochamy pszczoły i wspieramy je jak tylko możemy zapewniając komfort i chroniąc przed chorobami. Nasze rodziny pszczele są silne co jest naszą największą dumą. Praca z pszczołami, obserwowanie ich zwyczajów przynosi nam ogrom satysfakcji i wpływa kojąco. Wierzymy, że pracując razem z pozytywną energią dajemy sobie wspólnie to, co najlepsze. 

Baba Maślana z Pomarańczami
Pomarańcza w Miodzie Loft Kulinarny

W pasiece najwięcej uzyskujemy miodu wielokwiatowego, lipowego i gryczanego. Wszystkie nasze miody są w 100% naturalne.

Nie stosujemy żadnych rozcieńczaczy. Otrzymują Państwo 100% prawdziwego, polskiego miodu.

Nasze miody owocowe: pomarańcza w miodzie i porzeczka w miodzie wykonujemy na bazie miodu wielokwiatowego z dodatkiem naturalnych owoców liofilizowanych.

Kremową konsystencję uzyskujemy dzięki dokładnemu połączeniu obu składników.

Miód lipowy Loft Kulinarny
Miód Gryczany

Zobacz też inne artykuły z tej kategorii:

0 komentarzy

Wyślij komentarz