Loft Kulinarny logo

Czekolada ekologiczna – ziarna kakaowca z ekologicznych upraw.

30.03.2021
Ziarna kakaowca do naszych czekolad sprowadzamy z dwóch regionów, które wpływają na ich wyjątkowy smak. Jest to Tanzania z których ziaren produkujemy czekoladę gorzką 75% i Ekwador, z których ziaren produkujemy czekoladę gorzką 70%.
Autor: Pablo Merchán Montes
Czekolada Gorzka-Tanzania 75% Loft Kulinarny

Czekolada ekologiczna z Tanzanii

Ziarna kakaowca rosnącego w Tanzanii pozwalają nam uzyskać czekoladę o bardzo wytrwanym i wyrazistym smaku. Gorzka czekolada o zawartości 75% prażonych ziaren kakaowca jest kwintesencją najbardziej wymagającego, koneserskiego gustu.
W Tanzanii coraz więcej upraw jest ekologicznych, co jest dla nas niesamowicie ważne, przy wyborze miejsc z których pochodzą ziarna do naszych czekolad.

Smakując czekoladę Loft Kulinarny o 75% zawartości prażonych ziaren kakaowca wyczujemy nuty smakowe takie jak: nuty dymne, drzewne, lukrecję, czarne owoce, pieprz oraz suszone śliwki.

Czekolada gorzka 75% jest wytrawna z bardzo przyjemnym, aksamitym finiszem.

 

Czekolada Gorzka Koneserska Ekwador-70% Loft Kulinarny

Czekolada ekologiczna z Ekwadoru.

Rosnące kakaowce pośród krystalicznych górskich rzek Ekwadoru pozwalają nam uzyskać czekoladę bardzo intensywną w smaku, której wysoką zawartość kakao przełamują nuty tropikalne. Wyczujemy także nuty banana i cynamonu. Czekolada Loft Kulinarny o zawartości 70% ziaren kakaowca to wybór dla każdego konesera tego co intensywne i najlepsze.

 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pin It on Pinterest

Share This