Loft Kulinarny logo
kategoria artykułów "smak" Loft Kulinarny

Najlepsza kawa do ekspresu- Arabica czy mieszanka z Robustą?

Przedstawiamy nasze najlepsze kawy ziarniste do ekspresu, które zamknęliśmy w pięknych puszkach wielorazowego użytku. Do wyboru kawa premium 100% arabica lub kawa classic mieszanka 60% arabica i 40% robusta. Po wykorzystaniu kawy puszka posłuży do organizacji Twojej spiżarki, aby wszystko miało swoje miejsce i było utrzymane w pięknym stylu.
kawy w puszcze - wyroby rzemieślnicze Loft Kulinarny
Autor: Loft Kulinarny

Najlepsza kawa do ekspresu?

Miłośnicy kawy z ekspresu dzielą się na dwie grupy smakoszy. Tych, którzy uważają, że jedynym najszlachetniejszym gatunkiem kawy do ekspresu jest 100% Arabica oraz tych, którzy zdecydowanie preferują mieszanki Arabici i Robusty (zwanej też kongijską). Arabica ceniona jest za mniejszą goryczkę, specyficzną oleistą konsystencję i mniejszą ilość kofeiny, a mieszanki z Robustą za ich intensywność, wielowymiarowość smaków i wysoką dawkę kofeiny (nawet 4%). My sporu, która kawa jest najlepsza do ekspresu nie chcemy rozstrzygać. Proponujemy zamiast tego spróbowanie naszych dwóch rodzajów kaw – „Kawa Premium 100% Arabica” i „Kawa Classic 60% Arabica i 40% Robusta”, które dedykowane są właśnie do użycia w ekspresach i (jesteśmy tego pewni) zaspokoją gusta najbardziej wyrafinowanych kawoszy.

Kawy ziarniste do ekspresu Loft Kulinarny

Nasze kawy wypalamy w polskiej palarni w niewielkich partiach dla zachowania najlepszego smaku i aromatu.

Zapakowane w wysokie, czarne tuby będą piękną dekoracją Waszej spiżarki i szafek, a kiedy kawa się skończy wykorzystacie je do przechowywania innych produktów. Dzięki temu w prosty i niedrogi sposób zapanuje porządek w swoich produktach spożywczych. Tuby są idealne do organizacji naszej kuchni i spiżarki.

Poznajcie dokładny skład naszych ziaren, region pochodzenia, kwasowość, obróbkę kaw i stopień wypalenia. Każda z tych informacji ma ogromny wpływ na smak kawy, a my podczas produkcji w precyzyjnie kontrolujemy każdy z tych aspektów. Dlatego z dumą możemy stwierdzić, że otrzymujecie od nas bardzo dobrą, a być może i najlepszą kawę do ekspresu jaką możecie kupić w Polsce. Po prostu trzeba to sprawdzić! Miłych doznań.

Nasze kawy ziarniste zamknięte w puszce będą najlepsze pod metody parzenia w:

  • ekspresie automatycznym
  • ekspresie kolbowym
  • ekspresie przelewowym
  • french press
  • kawiarce
  • ekspresie tradycyjnym.
kawa Premium Blend - najlepsza kawa do ekspresu

Kawa Premium 100% Arabica

  • Kawa ziarnista 100% arabica, w tym: 60% Brazylia Santos, 20% Honduras, 20% Kolumbia.
  • Region pochodzenia ziaren: Minas Gerais, San Andres, Hulia.
  • Kwasowość: delikatna.
  • Stopień palenia: średni
  • Obróbka: myta i naturalna
  • Wyczujecie smak gorzkiej czekolady, orzecha laskowego, karmelu.
kawa Classic Blend - najlepsza kawa do ekspresu

Kawa Classic 60% Arabica i 40% Robusta

  • Kawa ziarnista 60% arabica i 40% robusta, w tym: 40% Brazylia Sandos, 40% Indie Cherry, 20% Indie Melabar.
  • Region pochodzenia ziaren: Guaxupe, Karnatyka, Malabar.
  • Kwasowość: brak.
  • Stopień palenia: Średni.
  • Obróbka: mokra i naturalna.
  • Wyczujecie smak kakao, orzecha włoskiego.

Zobacz też inne artykuły z tej kategorii:

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pin It on Pinterest

Share This