Najlepsza kawa do ekspresu?
Miłośnicy kawy z ekspresu dzielą się na dwie grupy smakoszy. Tych, którzy uważają, że jedynym najszlachetniejszym gatunkiem kawy do ekspresu jest 100% Arabica oraz tych, którzy zdecydowanie preferują mieszanki Arabici i Robusty (zwanej też kongijską). Arabica ceniona jest za mniejszą goryczkę, specyficzną oleistą konsystencję i mniejszą ilość kofeiny, a mieszanki z Robustą za ich intensywność, wielowymiarowość smaków i wysoką dawkę kofeiny (nawet 4%). My sporu, która kawa jest najlepsza do ekspresu nie chcemy rozstrzygać. Proponujemy zamiast tego spróbowanie naszych dwóch rodzajów kaw – „Kawa Premium 100% Arabica” i „Kawa Classic 60% Arabica i 40% Robusta”, które dedykowane są właśnie do użycia w ekspresach i (jesteśmy tego pewni) zaspokoją gusta najbardziej wyrafinowanych kawoszy.
Kawy ziarniste do ekspresu Loft Kulinarny
Nasze kawy wypalamy w polskiej palarni w niewielkich partiach dla zachowania najlepszego smaku i aromatu.
Zapakowane w wysokie, czarne tuby będą piękną dekoracją Waszej spiżarki i szafek, a kiedy kawa się skończy wykorzystacie je do przechowywania innych produktów. Dzięki temu w prosty i niedrogi sposób zapanuje porządek w swoich produktach spożywczych. Tuby są idealne do organizacji naszej kuchni i spiżarki.
Poznajcie dokładny skład naszych ziaren, region pochodzenia, kwasowość, obróbkę kaw i stopień wypalenia. Każda z tych informacji ma ogromny wpływ na smak kawy, a my podczas produkcji w precyzyjnie kontrolujemy każdy z tych aspektów. Dlatego z dumą możemy stwierdzić, że otrzymujecie od nas bardzo dobrą, a być może i najlepszą kawę do ekspresu jaką możecie kupić w Polsce. Po prostu trzeba to sprawdzić! Miłych doznań.

Nasze kawy ziarniste zamknięte w puszce będą najlepsze pod metody parzenia w:
- ekspresie automatycznym
- ekspresie kolbowym
- ekspresie przelewowym
- french press
- kawiarce
- ekspresie tradycyjnym.

Kawa Premium 100% Arabica
- Kawa ziarnista 100% arabica, w tym: 60% Brazylia Santos, 20% Honduras, 20% Kolumbia.
- Region pochodzenia ziaren: Minas Gerais, San Andres, Hulia.
- Kwasowość: delikatna.
- Stopień palenia: średni
- Obróbka: myta i naturalna
- Wyczujecie smak gorzkiej czekolady, orzecha laskowego, karmelu.

Kawa Classic 60% Arabica i 40% Robusta
- Kawa ziarnista 60% arabica i 40% robusta, w tym: 40% Brazylia Sandos, 40% Indie Cherry, 20% Indie Melabar.
- Region pochodzenia ziaren: Guaxupe, Karnatyka, Malabar.
- Kwasowość: brak.
- Stopień palenia: Średni.
- Obróbka: mokra i naturalna.
- Wyczujecie smak kakao, orzecha włoskiego.
0 komentarzy