Ziarna kakaowca do naszych gorzkich czekolad sprowadzamy z dwóch regionów, które wpływają na ich wyjątkowy smak.
Tanzania – Gorzka Koneserska 75%
Ziarna kakaowca rosnącego w Tanzanii pozwalają nam uzyskać gorzką czekoladę o bardzo wytrwanym i wyrazistym smaku. Gorzka czekolada o zawartości 75% prażonych ziaren kakaowca jest kwintesencją najbardziej wymagającego, koneserskiego gustu.
W Tanzanii coraz więcej upraw jest ekologicznych, co jest dla nas niesamowicie ważne, przy wyborze miejsc z których pochodzą ziarna do naszych czekolad.
Smakując naszą rzemieślniczo wykonywaną gorzką czekoladę Loft Kulinarny o 75% zawartości prażonych ziaren kakaowca wyczujemy nuty smakowe takie jak: nuty dymne, drzewne, lukrecję, czarne owoce, pieprz oraz suszone śliwki.
Czekolada gorzka 75% jest wytrawna z bardzo przyjemnym, aksamitym finiszem.
Ekwador -Gorzka Koneserska 7o%
Rosnące kakaowce pośród krystalicznych górskich rzek Ekwadoru pozwalają nam uzyskać gorzką czekoladę bardzo intensywną w smaku, której wysoką zawartość kakao przełamują nuty tropikalne. Wyczujemy także nuty banana i cynamonu. Czekolada gorzka Loft Kulinarny o zawartości 70% ziaren kakaowca to wybór dla każdego konesera tego co intensywne i najlepsze.
0 komentarzy