Logo Loft Kulinarny
kategoria artykułów "smak" Loft Kulinarny

Gorzka czekolada Loft Kulinarny – nie tylko dla koneserów

Z dumą prezentujemy nasz pierwszy produkt spożywczy - CZEKOLADĘ. Długo szukaliśmy właściwych ziaren kakaowca, by uzyskać bardzo wytrwane, prawdziwie koneserskie smaki. Każdy szczegół ma znaczenie, by wydobyć kwintesencję najlepszego smaku i aromatu. Po wielu smakowitych próbach wybraliśmy dwa regiony, z których pochodzą ziarna naszych koneserskich czekolad. Ogromne znaczenie miał dla nas także fakt, w jaki sposób są uprawiane kakaowce, gdyż Loft Kulinarny, to odpowiedzialność nie tylko za smak, ale także za nasz środowisko.
czekolady Loft Kulinarny
Autor: Loft Kulinarny
Ziarna kakaowca do naszych gorzkich czekolad sprowadzamy z dwóch regionów, które wpływają na ich wyjątkowy smak.
Czekolada Gorzka-Tanzania 75% Loft Kulinarny

 

Tanzania – Gorzka Koneserska 75%

Ziarna kakaowca rosnącego w Tanzanii pozwalają nam uzyskać gorzką czekoladę o bardzo wytrwanym i wyrazistym smaku. Gorzka czekolada o zawartości 75% prażonych ziaren kakaowca jest kwintesencją najbardziej wymagającego, koneserskiego gustu.
W Tanzanii coraz więcej upraw jest ekologicznych, co jest dla nas niesamowicie ważne, przy wyborze miejsc z których pochodzą ziarna do naszych czekolad.

Smakując naszą rzemieślniczo wykonywaną gorzką czekoladę Loft Kulinarny o 75% zawartości prażonych ziaren kakaowca wyczujemy nuty smakowe takie jak: nuty dymne, drzewne, lukrecję, czarne owoce, pieprz oraz suszone śliwki.

Czekolada gorzka 75% jest wytrawna z bardzo przyjemnym, aksamitym finiszem.

Czekolada Gorzka Koneserska Ekwador-70% Loft Kulinarny

 

Ekwador -Gorzka Koneserska 7o%

Rosnące kakaowce pośród krystalicznych górskich rzek Ekwadoru pozwalają nam uzyskać gorzką czekoladę bardzo intensywną w smaku, której wysoką zawartość kakao przełamują nuty tropikalne. Wyczujemy także nuty banana i cynamonu. Czekolada gorzka Loft Kulinarny o zawartości 70% ziaren kakaowca to wybór dla każdego konesera tego co intensywne i najlepsze.

Zobacz też inne artykuły z tej kategorii:

0 komentarzy

Wyślij komentarz