Czekolada ekologiczna z Tanzanii
Ziarna kakaowca rosnącego w Tanzanii pozwalają nam uzyskać czekoladę o bardzo wytrwanym i wyrazistym smaku. Gorzka czekolada o zawartości 75% prażonych ziaren kakaowca jest kwintesencją najbardziej wymagającego, koneserskiego gustu.
W Tanzanii coraz więcej upraw jest ekologicznych, co jest dla nas niesamowicie ważne, przy wyborze miejsc z których pochodzą ziarna do naszych czekolad.
Smakując czekoladę Loft Kulinarny o 75% zawartości prażonych ziaren kakaowca wyczujemy nuty smakowe takie jak: nuty dymne, drzewne, lukrecję, czarne owoce, pieprz oraz suszone śliwki.
Czekolada gorzka 75% jest wytrawna z bardzo przyjemnym, aksamitym finiszem.
Czekolada ekologiczna z Ekwadoru.
Rosnące kakaowce pośród krystalicznych górskich rzek Ekwadoru pozwalają nam uzyskać czekoladę bardzo intensywną w smaku, której wysoką zawartość kakao przełamują nuty tropikalne. Wyczujemy także nuty banana i cynamonu. Czekolada Loft Kulinarny o zawartości 70% ziaren kakaowca to wybór dla każdego konesera tego co intensywne i najlepsze.
0 komentarzy