Opis
Kapusta postna z grzybami leśnymi, wekowana.
Kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
Można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając po prostu troszkę podsmażonej kiełbasy i boczku, podgrzać i gotowe. Kapustę postną można również wykorzystać jako nadzienie do pasztecików, kulebiaku, naleśników, pierogów.
PRODUKT PASTERYZOWANY
Składniki: kapusta kiszona 67 % (kapusta biała, sól), grzyby w zmiennych proporcjach 19 % (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny), cebula, olej roślinny rzepakowy, marchew, przyprawy. Może zawierać: GORCZYCĘ.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 261 kJ/63 kcal |
Tłuszcz: | 4,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 4,6 g |
w tym cukry | 3,4 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,70 g |
Masa netto [g] 670
Stawki VAT 5%
Okres przydatności do spożycia: 18m/cy