Opis
Krówki cynamonowe wyprodukowane z polskich składników, bez użycia konserwantów czy sztucznych ulepszaczy. Produkowane są całkowicie ręcznie według receptury z 1921 roku.
Słodki smak typowy dla krówki i cynamonu, po części przypomina smak toffi oraz kajmaku w połączeniu z cynamonem. Swój doskonały smak krówka zyskuje dzięki najwyższej jakości, polskim składnikom. Charakterystyczny krówkowy zapach mleczno- karmelowo-cynamonowy.
Ciągliwa konsystencja w całej objętości, natomiast z upływem czasu w wyniku krystalizacji cukru zaczyna kruszeć od zewnątrz.
Składniki Krówki cynamonowej: Cukier biały kryształ, mleko pełne w proszku, syrop ziemniaczany, margaryna [oleje roślinne nieutwardzone (palmowy, rzepakowy), woda, emulgator: E 471; sól, regulator kwasowości: E 330; substancja konserwująca: E 202, aromat, barwnik: E 160b], wanilina, cynamon (2%)
Masa netto [g] 220
Stawki VAT 23%
Wymiary [cm] 7,6 x 7,6 x 14,5