Opis
Konfitura pigwowa wzbogaci smakiem każde śniadanie dbając o naszą odporność. Bardzo wysoka zawartość witaminy C wesprze nas w sezonie jesienno – zimowym. Idealna na kanapkę, do baby drożdżowej, ciast i wykwintnych dań.
KONFITURA PIGWOWA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU (Produkt zawiera ponad 30% mniej cukru niż konfitura o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu).
Produkt pasteryzowany. Bez dodatku substancji konserwujących.
Składniki: pigwa 70 %, cukier. Sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu. Może zawierać pozostałości pestek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 627 kJ/150 kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 37g, w tym cukry: 36g, białko: 0g, sól: 0g.
Odpowiedni dla wegan. Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto [g] 220
Stawki VAT 5%
Wymiary [cm] 6,8 x 7,5