Opis
Harmonijna mieszanka owoców dzięki której przygotujesz pyszny napar.
Napar owocowy Loft Kulinarny, to zbiór suszonych owoców i suszonych kwiatów hibiskusa.
Składniki: 60% stanowią owoce jabłka, owoce dzikiej róży (20%), owoce aronii), oraz 40% suszonych kwiatów hibiskusa.
Dzika róża, to absolutny super food, który ma zbawienny wpływ na nasz organizm. Dzika róża jest doskonałym źródłem witaminy C. Zawiera także witaminę A, witaminę K, witaminę E, B1 i B2, garbniki i pektyny.
Napar z dziką różą łagodzi ból gardła oraz niestrawność. Wspomaga pracę układu moczowego, dzięki czemu pomaga szybciej oczyścić organizm z toksyn.
Kwiaty hibiskusa w które nasza herbata jest bardzo bogata wspomaga odporność organizmu, reguluje poziom cholesterolu w organizmie, obniża ciśnienie krwi. W skład kwiatów hibiskusa wchodzą cenne kwasy organiczne jak np. kwas protokatechowy, który ma silne działanie antyoksydacyjne walcząc z wolnymi rodnikami. Kwiat hibiskusa to źródło polifenoli i flawonoidów, będącymi przeciwutleniaczami, które chronią o nasz organizm przed infekcjami. Tak jak dzika róż, kwiat hibiskusa, to świetne żródło witaminy C.
Najlepszy sposób podania naparu owocowego Loft Kulinarny to, 1 łyżeczka owoców na filiżankę ok 200 ml. zapalnie wrzącą wodą i zaparzanie ok 5 – 8 minut.
Masa netto [g] 80
Stawki VAT 23%
Wymiary [cm] 8,2 x 12,5